loading

Användarmanual Vikariekalendern

Vikariekalendern är ett tilläggsprogram till Winlas Bokning där vikarier, poolanställda, m.fl. kan skriva in de tider då de kan arbeta. Kalendern går att komma åt via Internet och alla vikarier som är registrerade i kommunens vikariedatabas kan registrera sig och skriva in disponibla tider.

Registrering

Om du inte tidigare använt vikariekalendern måste du börja med att registrera dig på webbsidan. Klicka på knappen registrera på startsidan.

<Skärmdump - Startsidan pil mot registrering>

Du kommer nu till registreringssidan. Skriv in ditt personnummer, bestäm ett valfritt lösenord, skriv in det två gånger och ange sedan din e-postadress. Uppgifterna skickas därefter till e-postadressen. Den används också om du glömmer ditt lösenord. Ange också huruvida du har körkort och egen bil. Slutför genom att klicka på Registrera.

<Skärmdump - Registreringsformuläret>

Logga in

Logga in med ditt personnummer eller din e-postadress som användarnamn. Om du inte lyckas logga in kan det bero på någon av dessa orsaker:

• Du har ännu inte registrerat dig på vikariekalendern. Registrera dig här.
  • Bokningsenheten har markerat dig som avställd. Om du t.ex. varit bortrest en längre tid, inte jobbat på ett tag eller är helt ny i kommunen så kan du vara inaktiverad. Kontakta bokningsenheten.
  • Du finns inte i vikariedatabasen alls. Om du är nyanställd kanske du inte har hunnit registrerats än. Kontakta bokningsenheten.
  • Du uppgav ett felaktigt användarnamn eller lösenord. Återfå lösenordet här.
När du loggar in och inloggningen misslyckas så får du upp ett felmeddelande med vilken typ av fel som inträffat.

Systemkrav

Vikariekalendern är testad i följande webbläsare:

• Internet Explorer 9 (med kompabilitetsläge avaktiverat)
  • Internet Explorer 10
  • Google Chrome
  • Mozilla Firefox
  • Opera

Du måste godkänna kakor (cookies) i webbläsaren och ha JavaScript aktiverat för att kalendern ska fungera.
Rekommenderad upplösning är 1280x1024px eller större