loading

Användarmanual Webbeställningar

Den här manualen beskriver hur de verktyg som enheter kan beställa vikarier med i WinLas via webbmodulen.

Tillgängliga funktioner

Registrering/Inloggning

Du kan logga in antingen som enhet eller med ditt personliga användarkonto. Första gången behöver du få inloggningsuppgifter ifrån bokningsenheten.

Logga in som enhet

Kryssa i bocken "Logga in som en arbetsplats". Nu får du välja arbetsplats ifrån en lista istället för att skriva in användarnamnet. Välj din arbetsplats och ange det lösenord du fick ifrån bokningsenheten och klicka på . Du har nu rättigheter att beställa vikarier för den arbetsplatsen du loggade in med.

Registrera ett konto

Om du ofta loggar in på WinLas Webbeställning rekommenderas att du skapar ett eget konto. Då kan du du kan ange ett eget användarnamn och lösenord när du loggar in. Du kan också välja flera arbetsplatser, så att du inte behöver logga ut och logga in igen om du behöver beställa vikarier på olika arbetsplatser. Om du använder WinLas övriga webbmoduler, som t.ex. vikariekalendern, kommer du åt de funktionerna ifrån samma inloggning.

Klicka på registrera på startsidan. Välj sedan användare: "Beställare". I registreringsformuläret ska du fylla i ditt personnummer och epostadress. Du får välja valfritt användarnamn (som inte är upptaget av en annan användare) och ett eget lösenord. Därefter behöver du knyta några arbetsplatser till kontot. Det här behöver du bara göra en gång. Nästa gång du loggar in kommer systemet ihåg dina arbetsplatser. Välj arbetsplats i listan och ange respektive du fått ifrån bokningsenheten. Klicka på "Registrera".

<Skärmdump - Registreringsformulär>

Om ditt personnummer redan finns i vikariedatabasen visas nu din adress och personuppgifter. Skriv in lösenordet till Vikariekalendern och klicka på "Spara" för att uppgradera ditt vikariekonto till beställarkonto.

Systemkrav

WinLas Bokning är testad i följande webbläsare:

• Internet Explorer 9 (med kompabilitetsläge avaktiverat)
  • Internet Explorer 10
  • Google Chrome
  • Mozilla Firefox
  • Opera

Du måste godkänna kakor (cookies) i webbläsaren och ha JavaScript aktiverat för att kalendern ska fungera.
Rekommenderad upplösning är 1280x1024px eller större